Reserveer

Locatie

Brasserie De Foyer,
Sint-baafsplein 17,
9000 Gent
Tripadvisor

Het team

DE CHEF...

Met een passie voor alles wat met Frankrijk te maken had, startte Filip Bossuwé zijn carrière met een leercontract in Relais & Chateau “Hostellerie Shamrock” in Maarkedal.  Onder de vleugels van Chef Claude Debeyter leerde hij met respect om te gaan met topproducten. Hij genoot er van een solide basisopleiding. Na wat rondzwerven in de Gentse horeca besluit hij zelf een eigen zaak te starten: Soup Culture. Een klein, eigenzinnig restaurant tegenover de Gentse Opera. Soup Culture wordt een vaste waarde in Gent.

5 jaar later, in september 2006, besluit Filip de schouders te zetten onder “De Foyer van het NTGent”. Met De Foyer keert hij terug naar een oude liefde: brasserieën, bistro’s en foyers en kiest hij ook meteen voor eerlijke en authentieke producten.  Filip twijfelde geen moment om De Foyer in zijn oude glorie te herstellen. Een bruisende sfeer met tegelijk de kans om terug simple, lekkere gerechten te serveren zonder veel poespas.  De rest is geschiedenis.
 

...ZIJN TEAM

Na zijn carrière in mode en reclame droomde Michel Vande Velde van een eigen restaurant. Na enkele weekendjobs in de horeca, besluit hij de sprong te wagen: Restaurant Koningshuis aan de Sint-Michielshelling was een feit.  Enkele jaren later lopen Michel en Filip mekaar tegen het lijf. Filip is op zoek naar een professionele en ervaren zaalverantwoordelijke voor de Foyer.  Michel neemt de hanschoen op en leidt sindsdien alles in goede banen in de zaal. Hij wordt geruggesteund door bekwame medewerkers met tonnen horeca-expertise.
Gastvrijheid en vriendelijkheid in een ongedwongen sfeer draagt Michel hoog in het vaandel.


...EN HUN PARTNERS

Brasserie De Foyer werkt samen met gereputeerde leveranciers. Dagverse en kwaliteitsvolle producten zijn een must. Onze partners zijn stuk voor stuk professionals met liefde voor hun vak: Groenten en Fruit Van Landschoot, slagerij Saint-Pierre, Koffie Vandekerckhove, ISPC, Cave de France, La Riojana Spaanse wijnen, ...

 
{button:http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g188666-d1179044-Reviews-FOYER_NTGENT-Ghent_East_Flanders_Province.html | Bekijk de recensies}