Resto: Zon brunch: 10u30 - 14u / Ma - Zat: 12u - 14u & 18u - 22u Bar: Zon: 14u - 18u / Ma - Zat: 12u - 23u

Ons concept

In de schaduw van Sint-Baafs

Onder de statige voet van het Belfort. In het unieke kader van de NTG schouwburg.  Het schoon verdiep. 

Gemoedelijk en gezellig dineren in een historisch kader? 
Een quick lunch en op zondag brunchbuffet?  De Foyer heeft het. 
We werken samen met gereputeerde leveranciers met dagverse kwalitatieve grondstoffen.

We verzorgen ook uw zakelijke of privé events. We denken mee en werken tailormade. Walking dinner, receptie, groepsdiner, dansfeest of babyborrel, … Dineren voor je het theater binnengaat voor een voorstelling? Dat kan ook.

Benieuwd naar de speeldata van geplande voorstellingen?
Op de site van het NTG vind je alle praktische info.
Het NTG biedt trouwens combitickets,aan voor diner en theater.

Sfeer

Brasserie De Foyer vind je op het Sint-Baafsplein, op de eerste verdieping van het prachtige 19e-eeuws theater NTG.  Het Sint-Baafsplein, recht in het hart van het historische centrum van Gent, vormt de verbinding tussen het Belfort, het NTG-theater en de Sint-Baafskathedraal.  De Lakenhallen en het stadhuis maken het plaatje af.

In Brasserie De Foyer kan je lunchen, geniet je van een uitgebreid diner bij kaarslicht of neem je een snelle hap voor je theaterbezoek. De Foyer combineert moeiteloos glans en grandeur met een casual sfeer.  U geniet er in een uniek kader van onze uitstekende Frans/Belgische keuken.

Wanneer het weer het toelaat, dineer je toch gewoon op het terras? Een onovertroffen uitzicht op het Sint-Baafsplein brengt u in aparte sfeer.

De Foyer is de perfecte setting voor uw bedrijfsevenementen, vergaderingen, diners en recepties. Maximaal 100 personen kunnen worden geserveerd voor het diner, 130 voor walking dinners en 300 voor recepties. Er is ruime parkeergelegenheid aan De Reep en de Vrijdagmarkt. Bovendien is De Foyer goed bereikbaar met het openbaar vervoer: bus- en tramhaltes op het Sint-Baafsplein.

2020 is het jaar van Van Eyck in Gent. Ook als Gentenaar kan je de beroemde schilder van het Lam Gods volop (her)ontdekken in de stad.

Tijdens het themajaar ‘OMG! Van Eyck was here‘ komt de Vlaamse meester niet enkel tot leven in Gentse musea maar ook door een waaier aan events en activiteiten in de stad. Kom Van Eyck zien, proeven, horen en beleven.

Liefde voor onze klanten